Търсят болтове, гайки, латекс и лепило за ремонт на парламента Засилени

...
Търсят болтове, гайки, латекс и лепило за ремонт на парламента Засилени
Коментари Харесай

Повече сигурност за депутатите - за 70 хиляди лева стягат скенери и рамки на входа

Търсят болтове, гайки, латекс и лепило за ремонт на Народното събрание
Засилени ограничения за сигурност на депутатите посредством стягане на скенерите и специфичните рамки на входа на постройката подхваща Народното събрание.

Това излиза наяве от пусната социална поръчка, посредством която Народното събрание ще даде 69 900 лева без Данък добавена стойност по договаряне без авансово съобщение за сервизно обслужване и ремонт за осемте рентгенови системи в двете му здания, както и за 8 метал-детекторни рамки, предопределени за надзор на ръчен багаж.

Само една компания може да извърши поддръжката поради лицензионните права, излиза наяве от уеб страницата на Агенцията по публичните поръчки.

Чрез открита процедура за 40 хиляди лв. пък се търси компания за поддръжка на принтерите и скенерите в Народното събрание.

Отделно е оповестено и обществено съревнование за закупуване на строителни материали, артикули и консумативи за поддръжка и ремонт на постройките на Народното събрание. Тя включва 669 продукта - от валяци, през гипс, болтове, гайки, латекс и лепило. Срокът за събиране на офертите е 18 януари.

В момента ремонт тече в постройката на някогашния Партиен дом, където е и новата пленарна зала на Народното събрание. Заради това множеството депутати не могат да употребяват кабинетите си, а част от съвещанията на комисиите се организират в огромната бяла постройка на площад “Народно заседание ”.

В някогашния Партиен дом се прави главен ремонт и на бюфета на депутатите, който би трябвало да бъде осъвременен и разграничен на зали, с цел да може те да се хранят на мира и отделени от външните хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР